Sevärt på Antikmässan..

Lite godbitar av allt jag såg.. man vill ju ha så mycke, men titta är gratis.. ;)


En påskahöna med söta små äggkoppskycklingar a la Lisa Larsson.
Det här paret är så söta.
Det är faktiskt ljusstakar "Brud och Brudgum" signerade Britt-Louise Sundell Gustavsberg.. Ca 20 cm höga.Finfina grejer från Upsala Ekeby. Fisken är så läcker!!Den här ståtliga pelikanen designad av Taisto Kaasinen Upsala Ekeby såg jag på minst två ställen..
En liten söt vit Musse från Goebels.
Körsbärskopparna i bakgrunder är så läckra, även de i förgrunden.
Så vackra färgade glas, men så dyra, 350 kr styck..
Röd Aster (Stig Lindberg, Gustavsberg ), flankerad av Party och Strikt, Orup, Johansfors.
Det här var vad jag kom hem med.. Men en trevlig och mysig dag rikare..
Så var det bara att sätta sej i bussen och halka hemåt.. Med 2 filmer, fika och kisspaus så kom vi till slut lyckligen hem efter ett antal timmar.. :)

En busschaufför, en busschaufför, är en man med glatt humör......

Ja den slagdängan passade så bra in på vår chaufför till Älvsjömässan i lördags. Trots eländigt väglag, snö och blåst så höll han humöret på topp på både oss resenärer och även sej själv på både dit och hemvägen.
Han är en känd auktionist i Askersund och en del här vet nog vem det är; Eric Lind.
Hans medhjälpare gjorde även de sitt bästa för att vi skulle trivas. Kaffe, mackor och diverse tilltugg gjorde att vi absolut inte behövde vara hungriga!! Tack ska ni ha!

Så till mässan. Libby och en del andra har visat en del därifrån och det var som sagt ett rikt utbud på det mesta av både möbler, porslin/keramik och upplevelser.

Tyvärr så missades Libbys och Empire-Emelies bloggbord!.. :( Vi letade och letade men jag kunde inte se dem..Stig Lindberg var frekvent presenterad i många montrar.


Hur många springare syntes inte överallt..!?? Men jag gillar dem. Så skönt bulliga i formen..Serien Karneval är också populär.Fina Lindbergprylar, "Snurran" den tredelade randiga ljusstaken och vas kombinerat, fajansvaser och Dominofat bl.a.En fotölj i så snyggt tyg av Lindberg.När jag ändå är inne på möbler så kommer ett bildsvep av snyggingar.
Snyggt tyg på en härlig stol.Skål eller fruktfat i teak.. Ett fint satsbord i bakgrunden.Robot Rendevouz. Roboten ifärd med att damma av läckra antikviteter..Herr Knutsson pysslar i sin monter..


I den här montern gick allt i rött och svart. Eleganta hattar, skor, väskor, tyger mm.
Jag tror att den hette Old Touch.

Fortsättning följer!..

Fortsättning på fynd från i lördags..
Jag ropade in en jordglob, tror den är från 60-talet. Märket är Räth-Globus tillverkad i Leipzig i Tyskland.
Den har en diameter på 33 cm och skalan är 1:38600000.
Foten är i teak och den är i väldigt fint skick.

Det andra fina auktionsfyndet är en spegel som jag satt upp i hallen. Teak och i himla bra skick. Jag kan tala om att jag är väldigt nöjd med mina köp. Inte blev det så blodigt heller. 100 kr för globen och 70 kr för spegeln. Ibland ska man ha tur.

RSS 2.0