Det första ljuset är tänt..


Det lyser så fint i min adventsskål..

Auktionsfynd av Mari Simmulson.

Jag var ju som bekant på auktion igår och frossade bland Massor med härliga saker.
Jag hade tänkt visa ett par fina saker av Mari Simmulson.Det här är två fat ur serien Solblomma.
Jag har sett serien på bild emellanåt och tyckt sådär om den. Men när man har ett par objekt i sina händer så tycker jag att de är jättefina. Jag gillar ju den turkosa färgen och här är den så läcker.Numret på den är 4456 och den mäter 12,5 x 10 cm.
Serien gjordes 1960 - 62. Det finns ett flertal vaser och fat förutom de här.


Nästa ut är en burk med lock ur serien Roulette.
Jättehärligt blå färg och mjuk och fin i formen..
Jag försökte fota under, men det blev bara knas. Siffror och bokstäver ville inte fastna på bild.
Den är i alla fall 13 cm hög.
Har nummer 1428M och är från 1965. Den finns i flera storlekar och askfat.

Jahapp, nu har jag två nya favoriter att samla på och kika runt efter.  Skoj..


Lördagsauktion

Var på en auktion i Hallsberg idag. Oj, vad mycke fina grejor det fanns. Överraskande, och för min del väldigt roligt var att det fanns väldigt mycket Upsala Ekeby-objekt..

Det var inte så hemskt mycke folk, och det brukar innebära billiga utrop. Jag småpratade med några lokala inköpare och de verkade ganska nöjda med utbudet..


Det här bordet dignade av UE prylar! Alt, Abg, Simmulson och nån sak av Vicke L.
Fyndlådor med mindre Ekebygrejor fanns det minst tre st. av.En fin adventsskål av Harald Östergren. Så snygg i färgerna, men jag har ju redan en i rödorange.
Jag var lite sugen på den, färgen var ju som sagt sååå fin.Den här kaffeservisen var verkligen cool och retrosnygg i färgerna. Inte en endaste signatur eller märkning under den. Så jag har ingen ide om vad den heter.Det här däremot är en kaffeservis från Rörstrand. Den var så läcker. Den ska jag va med på tänkte jag.. Men oj, vad priset på den gick i höjden.. 250 kr. I och för sej överkomligt, men man blir lite snål när det sticker iväg på en i övrigt billig auktion. Jag kommer inte ihåg vad den heter.

Tack Benny: Kopparna heter Casino, Gunnar Nylund.


Visst är den fin?!!


Det var en lyckad dag. Vad jag ropade in ska ni snart få se.
Det blev en hel del kan jag tala om.. ;)

Turkos trio..

I en fyndlåda på en auktion i somras fanns den här snygga vasen. Jag såg på signaturen att det var Inger Persson och den blev min ganska billigt.


Strax därefter såg jag ett par auktioner på Tradera där två delar till min vas var ute.  Så klart jag budade på dem tills jag vann dem. Man får ju inte låta det slinka ur näven. Jag hade aldrig sett den här serien av Inger Persson innan jag ramlade över dem
Jag antar att de hör ihop som serie. Men kanske nån av er bloggvänner kan bekräfta eller dementera.Fatet är så stort. Blev lite överraskad när det kom hem, det var större än jag trott.
Mäter 29 cm i diameter. Den stora vasen är 21 cm hög. Den lilla 12 cm hög.Inger Persson var keramisk formgivare vid Rörstrand 1959-71 och 1982-96.
Hon är väl mest känd för serien Pop 1968-69.

Gamla godingar..

Jag lovade ju visa lite vad jag målat under min "skapartid". Jag fick beställning på whiskyglas förra våren och det var en rockabillykille som skulle ha dem. Han hade kravet att det skulle vara sångare från 50-talet.


Ser ni vilka det är på glasen?  De flesta är nog bekanta ansikten.
En nöjd och belåten beställare kan jag tala om att det blev.


Elvis, Eddie Cochran och Carl Perkins.Gene Vincent, Buddy Holly och Ritchie Valens.


Jag har även gjort två serviser till den retroförtjusta sonen. Lite inspirerad av Eugen Trosts Zebra gjorde jag en i svart-vit och en i vinröd-vit..Den här gjorde jag muggar till.
Kaffekoppar och två skålar.Under produktion..

Dessa var verkligen ett pillegöra, men så roligt!


Ett annat ganska så roligt jobb var mattallrikar med motiv från skivetiketter.
Det skulle vara 50-talslåtar och från SUN Records.
Nu tror jag ju inte att det blev mattallrikar av dem. Skulle tro att de är mer som prydnad, eller hänger på väggen..
Det var också lite pillepill med dem innan jag blev nöjd..

Ännu mera Herta Bengtson.

Vi var på en trevlig eftermiddagsauktion idag och hade det riktigt gemytligt. Om hur det förlöpte kan ni läsa hos Svenskt Retro.

Jag passade på att utöka min samling av Koka Blå av Herta Bengtson för Rörstrand.


Till att börja med blev det en liten mjölkkanna. Den visas här med koppen jag fyndade på Täby Galopps Bakluckeloppis i somras.
Det andra och sista inropet idag blev den söta lilla kaffekannan i mitten av de tre. Så väldigt liten och så söt. Den rymmer cirkus två koppar kaffe. :)

Jag har på Tradera köpt djupa, flata tallrikar. Och även assietter och fat på Myrorna, så nu har jag en liten ansenlig samling.Så här ser min Koka Blå-hylla i köket ut just för tillfället..

Bimbo igen..

På loppisrundan idag så kom jag över ett antal Bimbo-tallrikar från Rörstrand.
Sju stycken djupa och 4 flata tallrikar. Jag hade 4 st djupa sen förrut och kunde nu komplettera med mer.
För de 11 tallrikarna fick jag ge 40 kr. Som hittat, jag slog till direkt.Har sagt det förrut, men jag tycker den här dekoren är så fin, en av mina favoriter.

RSS 2.0