Smide från Torsås..


Nu har jag lite smått snöat in på Smidesprylar med glasbitar.
Den här värmeljushållaren till tekanna eller liknande från 60-70-talet tycker jag är ganska så häftig.Det är inte Ystad Metall. Den är lite grövre i konstruktionen, inte lika smäcker!
Glasbitarna är också mycket tjockare och klumpigare i formen.Jag har sett ljuslyktor i denna modell också.. Jaktinstinkten i mej gör nog att jag snart har en sån också i min ägo.. ;)
Jag tycker den är så mysig.Den är tillverkad i Torsås på Mekaniska Fjädrar. Det ligger i södra Kalmar Län på gränsen mot Blekinge.
Produkter gjordes även under benämning Torsmide..
Jag har letat och googlat men inte kunnat hitta information om företaget under den tiden de producerade dessa prydnads- och husgerådsaker.. Men nån annan kanske vet.

Oldfors är en av mina favoriter..
Och serien Trio är så tjusig i sin enkelhet.. För några veckor sedan var jag på en loppis som hålls öppen varje lördag. Jag fyndade då de här fina faten..
Stort fat nr. 363 och stort askfat 5017.Helt felfritt.. Så fint.Så här ser min serie ut hittills. När min son fyllde år förra året fick han några delar ur den här serien.. Det blev väl mottagna ska jag bara tala om.. ;)
Det helsvarta har nr 362 och lilla askfatet nr 5016. Den här serien har jag alltså lite extra span på.. :)

Oj, höll på att glömma! Säljaren skulle ha 190kr för delarna, men jag prutade ner dem till 160.  Inte dåligt alls.

En härlig Påsk..

Jag har varit hos min dotter och hennes familj under hela påsken.Vi har haft det mysigt och trevligt.. Ätit god mad och även lite godis.. ;)
Det har inte blivit tid till loppisletande och auktioner, men det tar vi igen så snart det öppnar på Bakluckeloppisarna vid  Täby Galopp. Ser faktiskt fram emot att få spana runt där.
De fina Bay-vaserna fick agera med påskaris och fina tulpaner.


RSS 2.0